tiistaina, elokuuta 20

London

Lontoo oli kokemuksena ihan erilainen mitä olin kuvitellu. 
Mielikuva siitä, millaiseksi kuvittelin Lontoon oli suurin piirtein tällainen: 
hienoja siistejä vanhan aikaisia rakennuksia, upea Oxford Street, kalliita kauppoja sekä hienostuneita brittiaksentilla koristeltuja ihmisiä. 
Ei. 
Odotukset ei todellakaan vastannu sitä, millasta siellä oikeesti oli.
Käytiin ekana päivänä Oxfordilla ja kalleimmilla turistialueilla, mutta njää. Olihan se hienoa nähdä, miten joka paikassa oli hienoja näyteikkunoita täynnä isoja nimiä ja merkkitavaraa, mutta mä tykästyin enemmän kauempana sijaitsevaan kulttuuritäyteen Camden Towniin. Sinne me seikkailtiin metroilla. 
Luin tästä paikasta etukäteen Suomessa, että siellä oli joskus ennen ollut tosi villiä, mutta nykyisin se on nuorten hengauspaikka ja siellä sijaitsee kaikki parhaimmat nuorten kaupat. No, sinnehän ne rahat sitten meni. 
Jokainen, joka on kiinnostunut erilaisista kulttuureista, nuorten vaatteista, ulkomaalaisista koristeisra, katutyyleistä, skeittauksesta tai super erikoisista ruokapaikoista - käykää Camden Townissa. Se paikka oli täynnä pieniä toreja, joista löyty ihan mitä vaan keksi. Sitten kun sukelsi pikkukatujen välistä vielä hämärempiin kauppoihin, löys vaikka mitä. Ruokaa ja muuta sälää myytiin puolen metrin välein ellei tiheämmin, kuitenkin niin että oli melkein vaikea liikkua. Löysin sieltä yli sadan euron edestä vaatteita (kaikki skeitti/urheiluliikkeestä), kaikki tuliaiset, koruja, aurinkolasit, supermukavia ulkomaalaisia ja ihanat uniikkiconssit. 
Lontoosta jäi mieleen myös hyvä intialainen ruoka. Korma chicken - NAM. Ja alapuolella näätte ylimmällä rivillä oikean puoleiset meksikolaisen aterian. Siis aivan törkeen hyvää! Kaikki oli halpaa, tosin ei ihan turistialueilla mutta muualla. Ja mä, joka oon redbullin suurkuluttaja ollut, häkellyin, kun näin että neljän päkki maksoi jotain 3 euroa? Siis mitä!? No, energiajuomia siellä tuli siis litkittyä pitkin päivää ja iltapalaksi tietysti Jelly Beans -karkkeja.
Käytiin pienet monikerroksiset retro-tyyliset musiikkiliikkeet läpi, käveltiin läpi joku hämärä intialainen shishakatu, maistettiin maailman kamalinta aamupala subwayta (sitä makua ei onneks myydä Suomessa), kierreltiin museoissa sekä naurettiin Starbucksin antamille nimille kahveihin. Oli kiva reissu.
Camden Town

Ei kommentteja: