maanantaina, syyskuuta 19

The forgotten


Mikä yleiskäsitys se on oikeen, et ei muka vois muka olla hyvä bloggari ilman järkkäriä? Oon lukenu sitä samaa itkua monesta paikasta, miten pokkari ottaa ihan pyllyllee meneviä kuvia ja järkkäri pitäs saada yhyy. 
Otetaan nyt esimerkiksi vaikka joku heilahtanut kuva. Tai liian pimeässä otettu kuva. Kumpi virheen on tehny? Jos sulla on epätarkka kuva, se kannattaa pienentää, niin se näyttää tarkemmalta. (Älkää paintilla pliiiiiiiiiiiiiiiiis.)
 Mulla on nyt tarve jakaa ihan muutamia perusvinkkejä teille: 

1. Luonnonvalo. Ikkunan vieressä ja ulkona tulee parhaat kuvat 
2. Vakaa käsi/kuvausjalka. Käsiä kannattaa tukee pöydän/seinän/minkä tahansa avulla
3. Muokkaus. Netistä saa helposti ja ilmaseks ihan perus kuvanmuokkausohjelmia. (Esim. terävöitys on ihan ok pikkukikka kuvien tarkentamiseen, tosin se ei pelasta sellasia kuvia missä kaks ihmistä on muuttunu viideks). Picmonkey ja muut ohjelmat netis on just hyviä.
4. Tallennusmuoto. Jpg (kakkaa hieman laatua) mut vie vähemmän tilaa kuin png.

Suurimmalle osalle nää on varmaa sellasii no shit-juttuja, mut toivottavasti nää neuvot auttaa joitaki. En kyllä väitä, että pokkarilaatu voittas järkkärin, mut niilläkin saa oikeesti ihan semi hyvälaatusia kuvia jos vähän yrittää. Ja kyllä mäkin aina välillä ton järkkärin kanssa möhläilen.

Ei kommentteja: